Toppen av sidan

 

Startsida Gamla bilder Hörby tätort Kontakt Uppdateringar
Lokala företag och verksamheter från förr länkar som inte passar in på orter och branscher
Menysida för Fulltofta torpruiner  

 

Skåneleden

Skåneleden 2008, med en orange prick innan EU bestämmelserna vilket är en orange fyrkant idag som visar Skåneledens markeringen. Vägen går vidare till Bjeveröd.
Foto: © Jessica Sjöö.

Här den nya märkningen av Skåneleden med en fyrkantig orange märkning.
Foto: © Jessica Sjöö.

Webbmaster anm:
Vilken tur att EU har ändrat de runda orange prickarna till orange fyrkanter istället – annars skulle vi ju aldrig hittat rätt?!

   
   

"Idioti eller smartnes". Du som vet, berätta för oss som inte förstår.
"Förr i tiden", inte för så länge sedan så målade man orange linje runt om hela trädet så märkningen syntes från alla håll. Men något snille (kanske ett EU-snille) kom på att den orange märkningen endast skulle bestå av ett FYRKANTIGT märke, det fick inte ens vara cirkelformigt. Så vad gjorde man?
Jo man sände helt enkelt ut folk i skogen med målarpyts och pensel för att måla över markeringarna som gick runt träden med svart/brun/grå färg! Därefter målade man en orange fyrkant!
Vilken tur att någon kom på detta – vi skulle nog aldrig hittat rätt annars.

Är tanken att synskadade, eller de som har dåligt färseende skall hitta rätt. Därför är märket fyrkantigt, när alla andra märkningar är runda. I så fall kunde man väl bara måla fyrkanten ÖVER linjen runt trädet istället för att måla bort den gamla märkningen.

   
   
   

Till toppen av sidan